2016

14. september

Så er det vist tid til at opdatere lidt om vores nyeste indkøb.

I sommerferien drog vi til Sverige, nærmere Stutteri Jäboruder for at se Annes skønne ponyer, og muligvis finde en ny sort avlshoppe. Det var en fantastisk tur med skønt selskab, flot natur og smukke ponyer, som vi sent glemmer.

Turen resulterede i, at vi sidst i august kunne byde velkommen til disse 3 helt fantastiske damer, der alle besidder et fantastisk temperament.

Evolution af Jäboruder f. 2011,hun er vist med 43 point som 3 års, hun er efter Nocturne af Jäboruder, (der er tildelt elite-status, far til blandt andet Tupilak af Jäboruder SUPER SUCH, Talisman af Jäboruder som har opnået 1e præmie i Holland, samt Timothy af Jäboruder der er vist med 43 point og kåret med 42 point i DK). Mor til Evolution er Merle v.h. Wald der flere gange har opnået 1e præmie i Holland og er vist i Sverige med 42 point.

Whisper v. Geldersoord f. 2005 har opnået 2e præmie i Holland og er helsøster til avlshingsten Skippy v. Geldersoord (godkendt i Tyskland og har bestået en 14 dages brugsprøve). Whispers afstamning er proppet med Marshwoodblod, faren er Newton v. Dorpzicht, der er efter Rosson of Transy og med Fluke of Marshwood som morfar - Newton v. Dorpzicht er derudover far til Edmund v.d. Brouwerij der 4 år i træk fik 1. præmie i Holland, mens han er farfar til Libero W. v.d. Hertraksestraat der opnåede 1e præmie og blev Hollandsk Champion.

Mor til Whisper er Margo v. Geldersoord, der er efter On The Rocks of Marshwood og med Jingo of Marshwood som morfar. Margo er søster til Jig-a-Jog of Marshwood, Jinn of Marshwood og avlshingsten Harmony v Geldersoord.

Sidst men ikke mindst fik vi muligheden for at købe et skønt hoppeføl, Kaitlin af Jäboruder efter Whisper v. Geldersoord og Nocturne af Jäboruder.

Tusind tak til Anne for muligheden for at erhverve disse skønne hopper6. september

Vi kan næsten ikke få armene ned efter weekendens veloverstået Sensommerskue.

Tusind tak til alle udstillere og ærespræmiegivere for en fantastisk dag.

Med os havde vi Trinhedegaards Newton, Trinhedegaards Olympia, Zanette Hagenstrup og Namilla Brøis.

Newton startede dagen med at blive BEDSTE HINGSTEFØL med blandt andet 9 i lemmer - og en billet til finalen, hvor han blev BIS 3.

Olympia gik 3 af 5 med en meget passende og fin beskrivelse og 37 point.

I pausen deltog Rikke med Zanette i mønstringskonkurrencen, hvor de blev BEDSTE SENOIR MØNSTRE.

Efter pausen skulle Zanette og Namilla i ringen. Zanette blev placeret som nr 2 af 4 med 23 point og en meget flot beskrivelse blandt andet med kommentarerne "særdeles god type" og "rummelig og harmonisk storrammet hoppe med en særdeles god overlinje". Zanette fik en billet til Showfinalen hvor hun blev BIS 6 og den bedst placerede af dem med 23 point.

Til sidst skulle Namilla Brøis i ringen og hvor hun for første gang opnåede de eftertragtede 24 point - hun blev her placeret som nr 2 og med en plads i Showfinalen. I finalen travede hun sig til titlen BEST IN SHOW!13. august

Våd, kold og endnu mere våd dag til dyrskue i Aulum er nu overstået.

Trods det dårlige vejr var humøret, som altid, i shetlænderlejren højt.

Med os havde vi 4 års goldhoppen Zanette Hagenstrup og 1 års hoppen Trinhedegaards Olympia.

Zanette fik 23 point, en meget flot beskrivelse og blev placeret 1/6 og fik tildelt ærespræmie.

Olympia fik 22 point og blev ligeledes placeret på fløjen som 1/2, igen med en flot beskrivelse.

Så alt i alt en dejlig dag som debutanter til dyrskuet i Aulum.

Tak til Avlsforeningen for Shetlandsponyer for den fine ærespræmie og tak til 'shetlænderklanen' for en hyggelig dag.24. juli

BEDSTE 5 ÅRS OG ÆLDRE MINI, BEDSTE DANSK AVLEDE MINI og BEDSTE MINI HOPPE!


Med os til årets hoppekåring i Jylland havde vi Namilla Brøis, der blev placeret på fløjen i '5 års og ældre'-holdet med flotte 40 point, fordelt på 8-8-8-8-8. Hun fik en super beskrivelse, som kan læses på hendes egen side.


Hun måler 86 cm på stang og 12,5 cm omkring piben.

Alt i alt en fantastisk dag med skønt vejr og godt samvær.


Et stort tillykke til alle andre udstillere, der fik deres ponyer kåret denne weekend - en kåring, der vil huskes for de mange ponyer, der fik i II.a.