2017

31. December

Så er det tid til at se tilbage på året der er gået. Generelt set har det været et super godt år med en masse fantastiske oplevelser! Vi startede dog desværre året med en meget hård foling for Evolution. Da hun gik i stod ved ifolingen, vidste vi ikke helt hvornår hun havde termin, men pludselig en morgen stod hun med store vokspropper og vi besluttede os derfor for at tage hende på boks. Hele dagen brugte Rikke i stalden ved hende og Evolution blev mere og mere urolig. Omkring kl 22 begyndte hun at smide sig og presse, men andet skete der ikke. Hun pressede og pressede, og til sidst måtte Rikke have en arm i hende for at mærke på føllet. Føllet lå, som forventet helt forkert. Ørene var på vej ud først og ingen ben var med fremme, så vi ringede hurtigt til vores fantastiske dyrlæge som kom og arbejdede med Evolution i yderligere 3 timer. Til sidst var alt håb ude, Evolution var helt tømt for kræfter og føllet havde ifølge dyrlægen været dødt i et halvt døgns tid. Vi diskuterede frem og tilbage om chancerne for Evolutions overlevelse og besluttede os for at give hende én chance mere for at få føllet ud. Far og dyrlægen hev i føllet, mens Rikke måtte trække Evolution den anden vej. Det var som om Evolution vidste, at det var nu eller aldrig, for pludselig rejste hun sig op og ud kom føllet. Et smukt stort sort hoppeføl. Heldigvis havde Evolution det efter omstændighederne okay, og hun fik antibiotika og smertestillende i en periode. Hun sørgede heldigvis ikke og var slet ikke kommet til skade i børen. Heldigvis har vi fået to andre skønne føl, som vi nyder meget. Det er planen at Evolution skal ifoles igen i 2018.

Året har været fyldt med mange hyggelige shows, dyrskuer og kåringer, hvor vi har været glade og tilfredse med resultaterne til samtlige, hvor vi har deltaget. Vi håber på at 2018 giver lige så mange gode oplevelser.

2017 sluttede desværre af med kværke på gården. Lige pt. ser det ud som om vi snart er ovre sygdommen og forhåbentligt kan komme videre, og dermed deltage til udstillingerne når de starter op igen til foråret. På grund af kværken  blev der desværre ingen kørestævner her i vinteren, men vi håber meget på at starte op igen når vi starter udendørs.


Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til shetlænderfolket for et år med mindeværdige oplevelser, både i ind- og udland, og et år der har budt på en masse gode diskussioner om vores kåringssystem, om avlsmål og om meget mere. Vi håber alle vil deltage til årets generalforsamling for at lufte ideer til hvordan vi optimerer avlsforeningen og sikrer avlsfremgang. Ligeledes håber vi på at se en masse af jer når udstillingsåret starter igen, og at mange vil deltage til Internationalt Show i Herning til juli.

Glædelig bagjul og godt nytår!

1. December

3 nye ponyer er kommet til gården. To er købt på den hollandske auktion Select Sale, hoppeføllet Lichelle van de Esdahoeve og 2 års hoppen Jiske van stal de Lagevoort.

Lichelle er efter den smukke Talisman af Jäboruder og med Michelle v Geldersoord som mor, der er mor til 4 afkom med 1. præmie, blandt andet en godkendt hingst. Morfar er On The Rocks of Marshwood.

Jiske er efter Berno van de Pelgrim og med Antoniette van de Breeweg til mor, som går tilbage til den smukke Winette van 't Hof (kroon superpreferent), som har gjort det yderst godt i den hollandske avl.


Derudover har vi købt Hesseldals Gemma, som er efter Sinjeur v.d. Amstelhof, mor til Sinjeur er Orchidee van Spuitjesdom som har fungeret som stamhoppe på det kendte Stutteri Amstelhof. Sinjeurs afstamning går tilbage til den smukke Sweetheart of Marshwood. Mormor til Gemma er Bloom of Marshwood. Gemma er blandt andet mor til en svensk diplomhoppe.


Vi glæder os meget til at lære hopperne bedre at kende


14. oktober

I dag stod årets materialprøve for døren, og med os havde vi Zanette Hagenstrup. Hun klarede dagen til UG og fik flotte 24 point, fordelt på 8 point for temperament, 8 for Ponyens præsentation og 8 for fremviserens præsentation. Derudover fik Zanette og Rikke 9 point for ekvipagens stand og harmoni. Dette resulterede dagens 2. bedste materialprøve.

7. oktober

Med til årets Oktobershow for Welsh og Shetlandsponyer havde vi vores to forhåbentligt kommende avlshingste, 1 års hingsten Trinhedegaards Newton og hingsteføllet Trinhedegaards Wonder Boy.

Og SIKKE EN DAG!

Newton blev bedste 1 års hingst, blev nr 2 af 10 i delfinalen for unge shetlandsponyer og fik dermed en billet til Junior Hingstefinalen hvor han endte på en flot 3. plads.

Wonder Boy blev placeret som nr 2 i holdet for hingsteføl og fik dermed en billet til Følchampionatet hvor han blev RESERVE FØL CHAMPION!

Begge hingste fik fantastiske beskrivelser med fra dommeren og begge hingste blev belønnet med en roset for 'Bevaringsværdig hingst'.

24. juli

Efter måneders træning stod den endelig prøve i går, d. 23. juli i Randers. Årets hoppekåring stod for døren og vi tog chancen med Zanette Hagenstrup, vores 5 årige store sorte hoppe. Vi købte Zanette som 2 årig, og allerede den gang kunne vi se nogle gode kvaliteter i hende. Siden da er hun udstillet med både rigtig flotte resultater og mindre gode resultater, men hun har alle dage været Rikkes yndlingshoppe. Derfor var spændingen ekstra stor til gårsdagens kåring, men Zanette opførte sig pænere end nogensinde før og blev belønnet med flotte 42 point og en kåring i 1. klasse! Derudover toppede Rikke og Zanette dagen af med at vinde klassen for elitemønstre.

Zanette som 2 års

Hoppekåring 2017, 5 år

13. juli

Hun gjorde det igen! Namilla Brøis var med til Landsskuet og fik ikke mindre end flotte 24 point og blev placeret som nr 3 i et kæmpe goldhoppehold på 18 hopper. Hun fik en flot flot beskrivelse med på vejen, blandt andet med kommentarer om en særdeles charmerende hoppe med et kønt hoved og en særdeles god og aktiv trav. Udover at deltage i eksteriørkonkurrencen deltog Namilla og Rikke også i brugshestkonkurrencen for vogn, hvor de blev placeret som den bedste blandt shetlandsponyer og miniatureheste. Med på vejen fik de en kommentar fra Jørgen Konge om at Namilla har et fantastisk temperament, og at man kan se, at hun elsker at arbejde for vognen.

1. juli

Så er årets føl kommet til verden. To føl vi er meget meget tilfredse med. Et hoppeføl efter Eurofly v.d. Brouwerij x Waulkmill Woodpecker og et hingsteføl efter Whisper v. Geldersoord x Black Boy af Jäboruder. Begge føl er lige som bestilt, så vi glæder os meget til at tage dem med i byen til efteråret.

18. juni

I denne weekend, har vi traditionen tro, deltaget ved det Østjyske Dyrskue i Horsens. I år medbragte vi 2 års hoppen Trinhedegaards Olympia og goldhoppen Zanette Hagenstrup. Begge hopper fik flotte beskrivelser. Olympia gik nr 3 af 4 i et godt 2 års hoppehold og fik blandt andet en kommentar om at hendes type er smuk og at hun har et kønt britisk hoved. Zanette gik nr 2 af 6 med flotte 23 point og meget ros for hendes type og hendes bevægelser. Zanette og Rikke deltog i mønstringskonkurrencen, hvor de blev nr 2 i seniorfinalen.

Trinhedegaards Eurovision

Trinhedegaards Wonder Boy

Zanette Hagenstrup

Trinhedegaards Olympia