2018

22. december

Så er året allerede gået og det har været et år, hvor vi husker tilbage på mange positive hændelser, men desværre også negative. Vi startede året ud med kværke og selvom alle hurtigt blev raske, så er vi desværre blev ramt igen her ved årets udgang.

Flere ponyer er kommet til: i marts kom vores første alvshingst, Edgar of Transy,  hjem og dette er et køb vi har været så glade for. Sjældent har vi mødt så godmodig og nem en hingst, vi venter forhåbentligt 4 føl efter ham i 2019. Året 2018 bød på to føl, et hoppe- og et hingsteføl, begge føl der ser ud til at være nogle vi beholder. Årets sluttede af med at vi købte 3 ponyer i Holland, Oilily v.d. Amstelhof, Laura v.d. Kamphoeve og Hyfke of the Riverside, og til sidst fik vi et hoppeføl hjem fra Sjælland, nemlig Shady Acres Darling Dreamer.

Desværre har året 2018 også budt på afgang i hesteflokken - både i form af salg, hvor vi har solgt Trinhedegaards Outlaw til Amager til en skøn familie og Selma Brøis der nu lever et skønt liv på Løndal Gods som børnepony. Vi har derudover sendt 3 ponyer til de evige græsmarker,  Amanda Allimac og Malens ridepony Pernille grundet alderdom og Evolution af Jäboruder idet hun aldrig kom sig over en hård foling i 2017.


På showfronten har 2018 været et rigtig fint år, som startede ud med Hingsteshowet i Fredericia hvor Trinhedegaards Newton blev placeret på fløjen med meget flotte ord og ros for især bevægelse og lemmer. Derudover blev han nr 3 i Juniorchampionatet ud af 12. Senere var vi til Horsens Dyrskue hvor vi udstillede Hesseldals Gemma som følhoppe, hun fik flotte 24 point og blev udnævnt til Skuets 2. bedste hoppe på tværs af racer. Vi deltog i det Internationale Show i Herning, hvor vi havde 4 ponyer med, der alle fik flotte beskrivelser og vi kom hjem med en fløjplads, 3 x sølv og en enkelt bronze. Rikke og Namilla har startet et enkelt kørestævne i år, hvor de vandt på tværs af de 3 klasser. Året sluttede af med Oktobershow, hvor vi havde hingsteføllet Trinhedegaards Grand Guardian med, han fik en flot beskrivelse, en roset som bevaringsværdig hingst og så blev han bedste shetlænderhingsteføl i finalen og blev nr 4 i følfinalen på tværs af racer.


Vi glæder os nu til showsæsonen 2019 starter og til årets føl melder sin ankomst - vi forventer første føl ca midt i april og sidste føl midt i august - 6 føl i alt.


Glædelig jul og godt nytår - vi ser frem til mange flere hyggelige stunder med shetlænderfolket i 2019

22. marts

Endelig er han hjemme!

Først vil vi gerne sige tusind tak for alle de henvendelser vi har fået i forbindelse med vores tidligere opslag, hvor vi skrev at vi var på udkig efter en sort hingst med britiske blodlinjer - efter at have gennemgået de mange muligheder faldt valget på Edgar of Transy, en 11-årig hingst fra Frankrig.

Edgar er kåret i England og Frankrig og han måler 98 cm og 17 i pibe.

Edgar er via faderen, Earnbrig Ragnor, bror til Phillipa of Transy og Chocolate of Transy, begge kåret i 1. kl.

Edgars morfar er Babar of Transy, som også er morfar til Phoebe of Transy, Champagne of Transy og Chocolate of Transy alle kåret i 1. kl. Derudover er han også morfar til Sedgehill Onyx kåret med 41 point.

Vi forventer at Edgar vil tage mod et begrænset antal hopper i 2018.


19. marts

Så er showsæsonen 2018 endelig skudt i gang! Efter vi blev fritaget af kværkekarantæne i januar har vi glædet os rigtig meget til at starte showsæsonen ud!

Med os havde vi 1 års hingsten Trinhedegaards Wonder Boy, 2 års hingsten Trinhedegaards Newton og vallakken Trinhedegaards Outlaw. Wonder Boy blev rost for sine rammer og bevægelse men med en kommentar om at han er en hingst i udvikling og at han derved mangler fylde, han blev placeret som nr 4. Outlaw fik en fin 2. plads i sit hold og blev nr 4 i Vallakchampionatet.

Newton blev placeret på fløjen med meget flotte ord og ros for især bevægelse og lemmer. Han fik desuden en kommentar om at han er en "cool fyr og han ved det ;-)"

Derudover blev han nr 3 i Juniorchampionatet ud af 12 shetlands- og welshingste og blev kvalificeret til konkurrencen om Bedst I Race, hvor to ældre hingste vandt.